woensdag 29 juni 2011

Verjaardagen, baksels en creatieve uitspattingen...

Fleur en Lotte zijn binnen 1 maand allebei jarig. Ik ben dan dus erg druk met feestjes organiseren, bakken, versieren en alles wat er verder bij komt kijken. Ik had voor allebei de verjaardagen een Banoffee pie gemaakt, die is erg lekker maar ook een ontzettende knoeitaart daar heb ik dus geen foto van.
En een Carrot Cake (uit het Hummingbird bakboek een geweldig boek!!!)

Eigenlijk hoort de roomkaasglazuur wit te zijn maar ik vond het wel grappig om er wat kleurstof door te doen. Zorgt ook voor extra aktieve kinderen op het feestje ;-)


Een marsepeintaart, ik ga altijd voor een lekkere vulling, deze keer op verzoek van Lotte, bastognekoekencreme met aardbeienvlaaivulling. En als ik dan aan het bekleden toe ben heb ik er eigenlijk genoeg van. Je ziet wel eens van die geweldige kunstwerken voorbij komen maar dat is aan mij dus niet besteed.





En omdat Lotte 4 jaar is geworden heeft ze afscheid genomen bij Dikkie Dik en mocht ze dus trakteren. Stapels koekjes heb ik gebakken, mooi ingepakt en er zo een leuke traktatie van gemaakt!

Deze heeft Fleur vandaag nog samen met mij gemaakt. Als afscheidskado voor de juf. Fleur heeft best veel zelf gedaan, geborduurd, het gras uitgeknipt, de vlinders uitgeponst en de bling bling op de bloemetjes geplakt. Ben benieuwd wat de juf ervan vindt!



En als laatste nog een sneak peakje van mijn Round Robin boekje, zijn jullie ook al begonnen??


woensdag 22 juni 2011

Eindelijk....

Ga ik vanavond in mijn RR boekje beginnen.
Ik zag op de verschillende blogs dat er fanatiek aan gewerkt wordt!
Na een druk weekend waarin we de 4e verjaardag van Lotte hebben gevierd en daarna twee dagen werken heb ik het verdiend om heerlijk te gaan fröbelen :-)

Nog even een tip wat betreft het vastlijmen van dingen in je boekje, dubbelzijdig plakband of van die prittrollers werken erg goed. Ik vind nl het nadeel van fotolijm dat het op een gegeven moment loslaat. Het grote voordeel is inderdaad wel dat als iets niet naar je zin is je het los kunt halen.

Ik moet ook nog aan een kraamkado werken dus tijd om creatief aan de slag te gaan!!!

zondag 19 juni 2011

Layout Blog

Tot half een vannacht ben ik er mee bezig geweest. En ondanks dat ik er de ballen verstand van heb vond ik dat het aardig goed gelukt was. Ik heb mijn blog van een nieuwe layout voorzien!!

Maar als ik op mijn telefoon kijk zie ik helemaal geen mooie achtergrond maar is alles zwart :-(
Dus op de laptop die op windows draait ziet het er helemaal leuk uit maar met Safari dus echt niet...

Ik denk dat ik het maar weer terug ga zetten naar de standaard uitvoering van Blogger....

zaterdag 18 juni 2011

Opgeruimd staat netjes!

Met het Round Robin project in aantocht heb ik mijn ateliertje (formaat postzegel) maar eens onder handen genomen. Het was nodig want het was een puinzooi.



Ik heb al mijn gebruikte scrapvellen in kleinere formaten gesneden zodat ze netjes in het restjesbakje passen en mijn lapjes stof gesorteerd en daarna de rest van de chaos opgeruimd.

Nou m'n groepje is bekend dus laat het notebook maar komen!!

woensdag 15 juni 2011

Ditjes en datjes aan de muur

Ik kwam op internet zo'n leuke spreuk tegen die best wel op mij van toepassing is, dat ik besloten heb om hem in een lijstje te hangen. Ik heb de letters uitgestanst met de Cricut en het vlindertje met een pons. Het sliertje bij het vlindertje heb ik met zwart borduurgaren er opgenaaid.


Het komt in de hal te hangen bij de voordeur in een hele groep met ditjes en datjes aan de muur. Maar eerst moet er nog geverfd worden, roze wordt de hal net als zo ongeveer de rest van ons huis....



Dit is al zo'n groepje ditjes en datjes boven de bank en daar kan nog meer bij hoor!
Van alles vind ik leuk van die kitscherige bordjes, foto's, schilderijtjes....
En wat vindt je man ervan? Wordt me wel eens gevraagd. Och die vindt het wel best. En als we al dat roze moe zijn verven we het toch gewoon weer over!!!

maandag 13 juni 2011

Smash book

Op het Royal Lemon forum zag ik voor het eerst iets over een smash book. Eerst dacht ik, als op het moment iets minder fanatieke scrapper, dat kan ik natuurlijk ook zelf maken maar toen ik een filmpje op youtube zag werd ik toch wel een beetje hebberig van al die leuke spulletjes die erbij horen.

En nadat een vriendin die eigenlijk helemaal niet zo van knutselen houdt ook heel enthousiast werd zag ik ons al avondjes lekker smashen.

Nu maar wachten tot het in Nederland verkrijgbaar is.
Of misschien toch maar in Amerika bestellen....

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden?

zaterdag 11 juni 2011

Round Robin Notebook

Ik doe officieel mee met het http://roundrobinnotebook.blogspot.com/p/round-robin-project.html.
Leuk hoor. Het is nu nog even wachten op het Moleskine boekje (ik ben een fan heb er al een stuk of drie) en dan kan het versieren van de kaft beginnen!

Ik merk wel dat ik nog een hoop moet leren wat het bloggebeuren betreft. Hoe maak ik zo'n link waarin je alleen de naam van de website ziet en niet meteen het hele adres? En hoe plaats ik een reaktie waarbij ik een profiel moet selecteren (dit probleem is inmiddels opgelost). Pfff geef mij maar wat garen en een haaknaald.....

Wat mij brengt op een van de vele projecten waar ik mee bezig ben:

Wat het uiteindelijk gaat worden daar ben ik nog niet uit. Volgens het boekje zou het een sjaal moeten worden maar misschien maak ik er wel een deken van....

En ik zag dat ik al volgers heb, leuk hoor!!!!

vrijdag 10 juni 2011

Toch een weblog!

Omdat ik graag aan een roundrobin mee wil doen en je daar een blog voor nodig hebt toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een eigen blog begonnen.
Ik vind het zelf heel leuk om blogs te volgen. Ideetjes op doen en kijken naar de mooie dingen die vaak op blogs voorbij komen!
Ik hoop dat ik ook een inspiratie voor anderen zal zijn.